Spoštovani, spletni naslov www.cobit.si uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Sodelovanje   |   Jeziki:  

Slovensko

izdelava spletnih strani

Ste delodajalec in načrtujete aktivnosti promocije zdravja na delovnem mestu? Obiščite spletno stran zdravojem.si kjer so predstavljeni programi PROMOCIJE ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU z vključevanjem mobilne aplikacije Prehranski navigator.

V smernicah za promocijo zdravja na delovnem mestu, dokument je pripravilo Ministrstvo za zdravje, je predvideno, da mora delodajalec v izjavi o varnosti z oceno tveganja načrtovati tudi promocijo zdravja na delovnem mestu. Načrt promocije zdravja na delovnem mestu je lahko priloga/aneks k obstoječi veljavni oceni tveganja, ki je podpisana s strani pooblaščene osebe delodajalca.

Samo izvajanje ukrepov varnosti in zdravja pri delu ni dovolj za izpolnjevanje določil zakona (ZVZD-1) glede promocije zdravja na delovnem mestu. Dobro izdelan načrt promocije zdravja na delovnem mestu prispeva k večji varnost pri delu in boljšemu zdravju zaposlenih. Mora pa vsebovati aktivnosti, ki so merljive in ki se jih lahko ovrednoti. Prav z upoštevanjem določil zakona ZVDV-1 smo pripravili programe promocije zdravja na delovnem mestu, ki so predstavljeni v nadaljevanju.

Naši programi promocije zdravja na delovnem mestu vključujejo tudi mobilno aplikacijo poimenovano Prehranski navigator. Aplikacija je pripomoček za zaposlene, s katero lahko preverijo in po potrebi, v skladu s smernicami zdravega prehranjevanja, spremenijo svoje prehranske navade. Je pa tudi orodje za delodajalca, s katerim lahko ugotovi kako se zaposleni prehranjujejo in na osnovi zdravstevnih meritev ter vmesnih poročil izvaja ukrepe v smeri informiranja, izobraževanja in drugih aktivnosti za izboljšanje zdravstvenega stanja zaposlenih.

Prehranski navigator je nastal s ciljem spodbujanja in promoviranja zdravega in uravnoteženega prehranjevanja. Nezdrav življenski slog vodi v razvoj kroničnih bolezni kot so bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen tipa2, debelost, rak, itn. in je največkrat povezan s slabimi prehranskimi navadami oz. nezdravim prehranjevanjem.

V kolikor so ukrepi promocije zdravja vključeni v izjavo o varnosti z oceno tveganja se odhodki, nastali na tej osnovi, lahko obravnavajo kot davčno priznani odhodki z upoštevanjem omejitev iz 29.člena v povezavi z 12.členom ZDDPO-2.

Pomoč na daljavo


Kontaktni obrazec
Izdelava spletnih strani
Polja označena z * so obvezna