Spoštovani, spletni naslov www.cobit.si uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Sodelovanje   |   Jeziki:  

Slovensko

SEO Optimizacija

Spletna aplikacija Cobit SERP je orodje za spremljanje pozicije spletne strani. Služi ugotavljanju pozicije izbranega URL naslova (domene) po vpisani ključni besedi na spletnem iskalniku google. Na osnovi ugotovitev lahko stranka odda povpraševanje po optimizaciji spletne strani za eno ali več ključnih besed.

Aplikacija je sestavljena iz vstopne strani - frontend, ki je na voljo in vidna vsem uporabnikom ter uporabniškega vmesnika – backend, ki je na voljo naročnikom različnih paketov aplikacije SERP.

Uporabniku je omogočeno, da na vstopni strani – frontend vpiše URL naslov (ime domene), eno ključno besedo in preveri pozicijo URL naslova na www.google.si iskalniku. Iskanje pozicije različnih URL naslovov za eno ključno besedo lahko neomejeno ponavlja.

Sistem opravi pregled prvih 100 zadetkov. Če se vaš URL (domena) po iskani ključni besedi ne nahaja med prvimi 100 zadetki se vam znotraj tabele v stolpcu pozicija, rezultat ne izpiše. Ostala polja v tabeli so:

  • Datum (datum rezultata).
  • PageRank (Google PageRankTM je kazalec priljubljenosti spletne strani in se meri od 0 do 10), najvišja vrednost je 10.
  • Iskalnik (privzeti iskalnik je google.si, v frontendu te nastavitve ni možno spreminjati, naročniki lahko iščejo tudi po drugih iskalnikih).
  • Ključna beseda (ključna beseda, za katero ste podali poizvedbo).
  • Pozicija (numeričen prikaz pozicije spletne strani za iskano besedo), je najpomebnejši rezultat. Nižje kot je število, boljši je rezultat.
  • Indeks (število pove kolikokrat se pojavi ime vaše spletne strani oz. URL naslova v google.si iskalniku).
  • Pojavnost, moč besede (pove kolikokrat google.si iskalnik zazna iskano besedo). Večje kot je število, pomembnejša je beseda (večja je njena vrednost, tudi v primeru optimizacije spletne strani).
  • Rezultat (skupna odstotkovna ocena spletnega mesta glede na dobljene rezultate). Višji odstotek pomeni boljši rezultat.

Uporabnik ima možnost, da lahko preko gumba registracija naroči enega izmed ponujenih paketov SERP orodja. Tako dobi uporabniški račun za dostop do razširjenih možnosti aplikacije.

Postopek registracije: Stranka vpiše elektronski naslov, na katerega prejme aktivacijsko kodo in vstopno geslo. Pred tem mora vpisati še varnostno kodo ter se strinjati s pogoji uporabe. Ob prvi registraciji je potrebno izpolniti še preostala polja, ki se nahajajo v rubriki PROFIL in označiti željen paket. SERP orodje ima štiri različne pakete.

SERP paketi: Paketi so razdeljeni v 4 skupine, glede na maksimalno število vnosov URL naslovov. Vsi paketi znotraj enega URL naslova omogočajo vnos maksimalno 20 ključnih besed. Vsi SERP paketi omogočajo znotraj izbranega URL naslova spreminjanje GOOGLE iskalnikov po državi npr. GOOGLE.IT, GOOGLE.HR, itn. Vsi SERP paketi znotraj posameznega URL naslova nudijo prikaz zadnjih deset poizvedb z rezultati, ki se izpišejo v tabeli. Hkrati je omogočen tudi grafični prikaz pridobljenih rezultatov.

www.cobit-optimizacija.si

Pomoč na daljavo


Kontaktni obrazec
Izdelava spletnih strani
Polja označena z * so obvezna